luni, 25 februarie 2013

Visul unei seri de … primăvară


“…Tocmai posibilitatea de a realiza un vis face viaţa interesantă” (Paulo Coelho)
          Frunzele uscate rămase din toamnă, înmuiate de ultimele dezgheţuri, îmbracă aleea parcului. Nu mai foşnesc plăcut la fiecare pas, aşa cum se întâmpla toamna. Treceam pe sub felinarele electrice, aprinse parcă prea devreme, cu gândurile aiurea, urmărindu-mi umbra, unic însoţitor în drumul spre casă. Încheindu-mi mai bine pardesiul pe mine, grăbesc pasul spre căldura apartamentului, neputând însă să nu mă gândesc la primăvara care se simte deja în atmosferă. Credeţi că luna cadourilor a trecut? Da, însă acum e reloaded, cel puţin pentru noi, femeile. Ca o femeie dornică de cadouri, o întrebare îmi zgândărea liniştea ultimelor zile: oare ce-mi doream mai mult şi mai mult anul acesta pentru 1 şi 8 martie? Un “beculeţ” se aprinse în mintea mea făcându-mă să visez cu ochii deschişi.
            Hotărâsem ca anul acesta să renunţ la toalete în trend, la poşete moderne, la pantofi cu tocuri înalte, la cosmetice franţuzeşti. Doream să fiu şi eu o dată mai “tehnică” și să-mi satisfac hobby-ul: acela de melomană și cinefilă. Ador să mă relaxez ascultând muzică sau să mă uit la un film. Am o colecție impresionantă și de calitate. Ce-mi lipsește este aparatura care să se ridice la nivelul pretențiilor. Însă în acest an m-am hotarât...îmi alesesem de mult “setup-ul” ideal dar amânasem de fiecare dată achiziţionarea lui, aşa că, sezonul momentelor de relaxare a sosit!

           Pentru filme (chiar și full HD), concerte video și muzică voi beneficia de serviciile unui media player de top: Asus O!Play Gallery. Beneficiind de decodoare care “citesc” toată gama de formate multimedia existente pe piață, de o conexiune WiFi 802.11 b/g/n integrată, capabilă de streaming multimedia de înaltă calitate, Asus O!Play Gallery mai este prevăzut și cu un bay pentru harddisk de 3.5 inch, card reader, conectori USB şi LAN și un port pentru iPod/iPhone/iPad. Toate acestea îi dau posibilitatea să redea o paletă impresionantă de formate audio, video şi imagini la calitate maximă. Concluzia: playerul Asus O!Play Gallery nu se joacă!
           Mai rămăsese problema căştilor. Având o fetiţă mică (deranj fonic provocat de mine) și locuind într-o zonă centrală (deranj cauzat de mediu) căștile devin un accesoriu mai mult decât necesar. Soluţia: Asus NC1, prima pereche de căşti cu un sistem activ de anulare a zgomotului de fond, în urechea ascultătorului acesta transformându-se în … linişte. În rest, tot ce-şi doreşte un ascultător pretenţios se regăsea în aceste căşti potrivite scopurilor mele.
         Îngândurată, nici nu mi-am dat seama că am ajuns acasă, decât atunci când aud glasul fetiţei:
-         - Mami, ai adus primăvara? (uitasem că aveam în mână un buchet de ghiocei)
-             - Ea ne aduce în fiecare zi primăvara, adaugă şi soţul.
          Brusc, toate gândurile mele s-au limpezit: am fost la un pas de a fi egoistă, însă tot răul spre bine: pe 5 martie e ziua bărbaţilor...tot ceea ce mi-am propus va fi cadou pentru iubitul meu soţ...un cadou deosebit de util, mai ales pentru faptul că-l foloseşte toată familia.
Susţin această Campanie alături de Blogal Initiative.

duminică, 17 februarie 2013

Cora.ro - Un site demn de bookmark


             Alb-negru: eleganţă, sobrietate, respect....aceste cuvinte îmi vin în minte în momentul deschiderii site-ului.
          Am intrat cu ceva timp în urmă pe site-ul Cora, pe când  era o promoţie pentru copii. Nu-mi aduc aminte mare lucru despre modul în care era organizat site-ul, însă pot spune că acum este neobişnuit, ieşit din rutină.
         Fiică-mea, care nu se dezlipeşte de mine când aude că merg la Cora, s-a întrecut pe sine. Eu „navigam” relaxată pe site, ea îşi făcea tema la matematică.....nişte exerciţii interminabile, cu paranteze. Mă roagă la un moment dat să-i pregătesc două mere rase cu zahăr. M-a surprins cererea ei, deoarece niciodată nu mi-a cerut fructe, doar eu, ca mamă responsabilă, i le ofer necondiţionat. Bineînţeles că am sărit de la calculator, chiar dacă mă delectam cu site-ul Cora, îndreptându-mă spre răzătoare. Şi-ncep „acţiunea mărul”: spălat, curăţat,....hopa, îmi amintesc ceva. Dau fuga în camera de unde am venit:

-         Tzutzi (alintul ei preferat), vrei şi scorţişoară?
          N-am primit răspuns. Mersul meu rapid, care provoacă viscol prin casă atunci când facem economie la căldură, a surprins-o pe micuţa mea şcolăriţă, folosind calculatorul din setul gadget-urilor Cora, în loc să-şi exerseze calculul mintal. Ceea ce mi-a atras atenţia, a fost ciorna care se dezvolta sub calculator, care-mi afişează toate numerele pe care le-am folosit, pentru a nu le uita şi a putea reveni la ele oricând. 
         Ei, nu m-am supărat prea tare pe ea....Sunt de acord că tema conţinea exerciţii muuulte, de acelaşi tip, ceea ce te duce la exasperare. Dacă tot eram în zona gadgeturilor, am învăţat-o cum să transforme valuta în lei şi invers, folosind convertor-ul. 
        Trecând la lucruri serioase, am început să-mi fac o lista de cumpărături cât se poate de reală. Ştim cu toţii că „socoteala de acasă nu se potriveşte cu aceea din târg”. Site-ul Cora este excepţia care întăreşte regula. Produsele nu le vizualizezi doar, ci le poţi ataşa unui coş de cumpărături, care poate fi chiar lista cu care intri în hypermarket. Doar că deja ştii exact care sortiment îl alegi. Asta înseamnă timp mai scurt şi operativitate maximă pentru noi, cei trimişi la shopping.
-         Spune-mi, dragule, ce-ţi doreşti „exotic” săptămâna aceasta?

-         Scrie: ficăţei de pui, vişine în ciocolată, nectar de piersici, pâine cu secară, smântână cu 25% grăsime pentru sarmale, vin roşu sec, căpşuni şi îngheţată cu fistic...o secundă...îmi sună telefonul...

După 15 minute....:

-         Unde rămăsesem? Nu te-am văzut notând....

-         Crezi tu......Vorba cântecului: „Vaaaai, dar ce-avem noi aici?” E un coş de cumpărături care nu e niciodată prea plin.

          Să nu credeţi că tot site-ul este alb-negru. Pata de culoare vine aprofundând, trecând de la site-ul „mamă” către Cora Digital, Cora Bebe, Cora Foto şi Cora Produse. Aici sunt delalii la tot ceea ce te interesează sau nu. 
            Dacă eşti Toma Necredinciosu’, cere o părere, intrând pe Forum. Revii la aspectul fresh, cu gândul de a răsfoi cataloagele. Navighez uşor şi confortabil. Dacă eşti din altă localitate şi ai nevoie de cumpărături, site-ul Cora te lămureşte rapid: orarul şi locaţia bine precizate, categoriile de produse clar clasificate. În era în care fiecare secundă contează, un site dinamic, cu un look fresh, îţi face plăcere să-l urmăreşti, iar la final nu ai sentimentul că ai pierdut vremea “răsfoindu-l”, deoarece găseşti ceea ce cauţi într-un timp record. 
            Ici colo câte-o tombolă sau concursuri cu mare atracţie pentru copii, fac părintele direct interesat. Am în minte exemplul Albumului “HyperColecţia Cora” de la finele lui 2011, cu jetoane şi abţibilduri. M-am implicat serios atunci. Vânam produse cu jetoane, făceam schimburi…am muncit mult, cu fiică-mea, dar am reuşit să completăm aproape tot albumul. Important e să prinzi aceste acţiuni de la început. Cu un site aşa elaborat eşti informat, nu afli de la terţi.
           Tot ce-am redactat reprezintă argumente, zic eu, cât se poate de solide pentru a demonstra importanţa existenţei unui site pentru un hypermarket. Dacă acest site este construit cu gândul la client, cu atât mai bine. 
Susţin promovarea noului site Cora, alături de Blogal Initiative.

vineri, 15 februarie 2013

Luna cadourilor cu valoare sentimentală


            Primirea unei bijuterii poate avea multiple semnificaţii. Recunosc că nu mă simt confortabil atunci când primesc astfel de cadouri. Au fost cazuri în care chiar le-am refuzat. Acum scriu cu plăcere şi, de ce nu, interes, despre ceea ce mi-aş dori să port. E mult mai convenabilă această situaţie, în care îmi aleg singură ceea ce-mi place, decât să primesc ceva ce nu mi se potriveşte, dar să fiu nevoită să port doar ca să-i fac plăcere persoanei atât de darnice.
           Dacă ar trebui să aleg dintre bijuterii de argint şi bijuterii placate cu aur, aş opta pentru argint: îl văd mai elegant, discret, rafinat. Nu sunt împăcată cu gândul că-mi satisfac doar eu capriciile, aşa că voi alege câte ceva pentru membrii familiei: fiică-mea şi soţul. Cu fetiţa mea, Alexandra (10 ani), deja împart colierele, mărgelele, cerceii. Am făcut un exerciţiu de cunoaştere: am ales fiecare câte un produs pentru ceilalţi doi, apoi am comparat ceea ce ne dorim, cu ceea ce am fi primit. Ce credeţi? Soţul mi-a nimerit categoria (cercei), iar Alexandra materialul (argint). Deci pot sta liniştită că dacă îşi propun să-mi facă o surpriză, aceasta va fi plăcută.
         Iată ce am ales eu pentru ei:
Pandantiv placat cu aur şi decorat cu email, pentru fiica mea Alexandra

Butonii placaţi cu aur îi voi dărui soţului pe 5 martie, când e Ziua Bărbatului (cică)
            Amintesc vizitatorilor că urmează câteva zile în care ar fi frumos să fie mai atenţi cu partenerele, dacă vor să aibă linişte. Aşadar, nu uitaţi de, 24 februarie (Dragobetele), 1 Martie (Mărţişor), 8 Martie (Ziua Femeii). Nu subestimaţi nici una dintre aceste zile: profitaţi de ocazie şi arătaţi-vă dragostea şi preţuirea, de care avem atâta nevoie în aceste vremuri în care sentimentele sunt abstractizate.
           Iată câteva sugestii de mici cadouri sub formă de bijuterii şi nu numai:
Belatriz.ro

Nu mă grăbesc „ca fata la măritat”, aşa că am lăsat preferinţele mele la urmă:
 
Belatriz.ro   

Belatriz.ro
 Şi, nu în ultimul rând, aş fi încântată să primesc acest Pandantiv din argint cu perla şi zirconiu
Belatriz.ro
 
Am scris despre Belatriz în cadrul Campaniei susţinute de BlogAwards.


duminică, 10 februarie 2013

Cora - Un hypermarket la degetele utilizatorului


       Gramatica comerţului electronic: Mai mult ca perfectul: www.cora.ro.
       Monotonie …  Aceleaşi aplicaţii, aceleaşi link-uri, aceleaşi ore de muncă, aceleaşi taste apăsate zilnic, oră de oră, minut de minut.
Sunt un notebook de ultima generaţie, dar ce folos?! Plictiseala e maximă... dacă inteligenţa procesorului quad core ar fi fost doar un pic mai mare, aş fi putut singur să execut toate operaţiile “prietenului” din faţa display-ului.
        ...www... www...  o înşiruire de pagini supuse, în cea mai mare parte, aceluiaşi model uzitat la maxim. Fiecare nouă comandă este un trecut repetat la infinit. Oboseala rutinei te rupe de realitate, totul devine monoton, iar speranţa, chiar şi în cazul nostru, al maşinăriilor, se estompează până la dispariţia completă. Ce îmi place, ce îmi face plăcere, ce este necesar… ce îmi va satisface toate cerinţele? Întrebări retorice, răspunsuri cu rădăcini îndepărtate, uscate de trecerea timpului. Te uzezi, orizontul, viitorul, se restrânge la secunda următoare, de cele mai multe ori fiind de fapt un trecut reflectat într-o oglindă spartă a unui tipar repetat la infinit. Ajungi să te contopeşti cu automatismul utilizatorului uman din faţa ta, plafonat de tiparele ce te înconjoară.

          A început ... tastele se succed în aceeaşi secvenţă ultracunoscută: www... dar ceea ce rezultă de data asta e cu totul diferit. E deosebit, iese din tipare!
www.cora.ro – un hypermarket la degetele utilizatorului, răspunsul aşteptărilor... viitorul are o formă, dorinţa de perfecţiune are un rezultat.
            Inteligenţa mea, chiar şi artificială, realizează noutatea şi se alătură gândurilor “prietenului” din faţa mea. Întrebările lui, întrebările mele îşi găsesc treptat răspunsurile. Ce selectăm? Ce e bun şi ce e rău? Cum să hotărâm mai corect?
           Pe tot parcursul vieţii, omul, “partenerul” meu, e obligat s
ă aleagă, să decidă, ce e bun şi ce e rău, pe ce drum să îşi orienteze alegerea. Dar oare ştie el dinainte ce e bun şi ce e rău? Cine stabileşte pentru el aceste criterii? Rămâne instinctul, impresia, oferta ce îi acoperă cea mai mare parte din necesităţi, standarde, cerinţe. O gamă mai mare de posibilităţi îl va scuti de o pierdere inutilă de timp.
         Odată cu trecerea timpului, cu fiecare tastare, simt o bucurie, o satisfacţie a “navigării”… plăcerea nestăvilită de a descoperi ceva nou, deosebit, îmi e transmisă necondiţionat la fiecare comandă. Prindeam şi eu viaţă”.
           Site-ul www.cora.ro ne oferea amândorura o satisfacţie deosebită. Primeam şi procesam informaţii din cele mai diverse, ce acopereau o gamă completă de produse căutate de mult timp şi găsite, până acum, împrăştiat pe o mulţime de site-uri. Pe site acestea sunt grupate inteligent, îmbrăcate într-un format deosebit, unic. Procesorul meu e plăcut copleşit de mulţimea de widget-uri utile, bucuria oricărui utilizator. Navigarea e cât se poate de uşoară şi practică, search-ul e simplu şi eficient, iar componenta social media creează un mediu cât mai familiar şi prietenos, rar întâlnit până acum la domeniile comerciale.
         O parte a şuvoiului nestăvilit de nevoi ale omului modern la care nu poate găsi o rezolvare universal valabilă, implicând inevitabil chinul şi greutatea căutărilor nesfârşite, se pare că îşi găseşte un răspuns pe www.cora.ro, site al unui hypermarket de succes, în plină expansiune.

        Într-un univers www plin de stereotipuri, design-ul şi execuţia site-ului a reuşit, în sfârşit, după o lungă perioadă, să întărească simbioza om-maşină. Împlinirea “prietenului” meu este şi împlinirea şi satisfacţia mea. De acum, navigarea va fi mult mai plăcută, iar greutăţile unor programe complexe de peste zi se vor îmbina practic cu “plimbarea” virtuală prin Cora.
Shut down ... sau ... Restart

Susţin această Campanie alături de Blogal Initiative.