joi, 27 ianuarie 2011

Capitala Verde a României - Cluj-Napoca

Aveam nevoie de această provocare pentru a-mi da seama ca încă mai cred în patriotism. Şi nu folosesc acest cuvânt des, deoarece cu mult timp în urmă a fost mult prea des utilizat.
O iniţiativă binevenită este organizarea Competiţiei „Capitala verde a Romaniei” pe site-ul Umbrela Verde. Au fost selectate şi propuse 10 oraşe ale României, printre care şi Cluj-Napoca, oraşul în care respir de 40 de ani, în care mi-am julit genunchii în copilărie, în care mă plimbam când eram îndrăgostită, în care zilnic alerg la sau de la serviciu, de multe ori neobservând lucrurile importante şi frumoase.
Cert este că persoanele care sunt doar pasagere prin Cluj, pleacă încântate şi cu dorinţa de a reveni. Întrebându-i „de ce?”, îmi spun: „Cluj-ul are un farmec aparte”. Eu aş adăuga: „verdele are o nuanţă aparte”.


Nu voi înşira obiective turistice sau istorice, deoarece este mai palpitant să fie descoperite chiar de dumneavoastră, viitorii vizitatori ai municipiul Cluj-Napoca.
Am scris acest articol pentru a susţine oraşul Cluj-Napoca în „bătălia” pentru „Capitala verde a Romaniei”.
Vă invit să votaţi, alături de mine, Cluj-ul, ca fiind cel mai "verde" oraş al ţării.

sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Ceaiul - Tabietul familiei

Nu beau cafea. Dimineaţa nu plec la serviciu până nu-mi savurez ceaiul, alături de soţul meu. Sunt primele clipe frumoase din zi. La plecare ne spunem unul celuilalt: ne vedem la ceaiul de seară, pe care îl asteptăm cu drag, deoarece familia e reunită, ne depănăm întâmplările de peste zi şi ne relaxăm. Cu alte cuvinte, pentru mine tabietul numit "ceai" este foarte important.

Nu întamplator scriu acest articol. Simt deja aburul ceaiului oferit de S.C. Sweetwood S.R.L., drept participare la concursul cu acelaşi nume, Sweetwood, organizat pe blogul Mihaelei Anghel.