marți, 22 noiembrie 2011

Super monitoare Asus

“Nec plus ultra”
Cu Asus PA246Q și PA236Q nu există limite
Stăteam cu capul pe birou, bucurându-mă de căldura unui soare cu dinți, ce afară nu reușea să învingă frigul unei ierni anunțate. Ne luptam cu materialele de prezentare ale unei expoziții de pictură... nimic mai ușor, doar că pictorul expozant folosea nuanțe caracteristice, unice, iar nouă una ne ieșea pe pliante și afișe și alta se regăsea pe simeze. Nu puteam să promovăm o acțiune de asemenea anvergură dacă nu puteam exprima exact esența talentului pictorului și anume paleta unică de culori a acestuia. Imaginea prelucrată era perfectă, dar când listam, indiferent de rezoluție, ieșea altceva... culoarea era prea caldă, prea rece, lipsea un ton, lucea prea tare...În fața mea începeau să defileze rafturi de monitoare cu tabloul de pe afișele noastre: mici, mari, plate, late, led, TFT, LCD, toate “expuneau” neputința noastră de a reda specificitatea cerută.
Deodată, din multitudinea de ecrane se detașară două, parcă împinse în față de celelalte. Ce le evidenția era redarea perfectă a nuanțelor căutate de atâta timp! Două LCD-uri nemaivăzute până atunci: Asus PA246Q și PA236Q (diferență de diagonală). Deși mai groase, mai grele (7,2 kg) decât consoartele de raft, exprimau putere și performanță. Asus PA246Q ProArt (24 de inches, 16:10 în loc de 16:9, rezoluție nativă de 1920×1200 pixeli) monitor profesional conceput pentru designeri este echipat cu un panou P-IPS (Professional In-Plane Switching reproducând 98% din standardul Adobe RGB) oferind o imagine strălucitoare, stabilă și culori uniforme la un unghi de vizionare foarte larg (178°). Seria P-IPS ProArt e capabilă de afișarea a 1.07 miliarde de culori, cu 130% mai mult decât LCD-urile convenționale.

Ceva era totuși straniu. Un model era poziționat landscape și unul portrait. Misterul s-a elucidat imediat... Asus PA246Q este echipat cu un stand ajustabil, display-ul putându-se înclina, pivota, roti 90 de grade, glisând în același timp și pe înălțime… ergonomicitate și eficiență 100% prin afișarea landscape sau portrait a unui material în funcție de cerințele de prelucrare. O altă caracteristică importantă specificului muncii noastre de “prelucrători de imagine” este și QuickFit Virtual Scale activată prin apăsarea unui buton, permițând previzualizarea materialului la dimensiuni reale înainte de tipărire, foarte util încadrărilor în pagină sau măsurătorilor la aspect real. Practic, vom putea trage pe ecran “produsul muncii” putând vedea cum va arăta printarea. Se poate aplica peste document o hârtie milimetrică gradată. PA246Q ProArt deține și tehnologia Picture-In-Picture ce afișează pe ecran două semnale de intrare diferite, existând conectivitate VGA, DVI-D, HDMI, DisplayPort și un cititor de carduri 7-in-1. Două porturi USB permit accesarea rapidă a dispozitivelor de stocare USB.

Problema culorilor, “imposibil de redat” până acum, se rezolvase, Asus PA246Q permițând personalizarea nuanțelor și controlul saturației prin ajustarea celor șase canale de culoare (roșu, verde, albastru, cyan, magenta, galben) independent, fără afectarea restului paletei: “- Maestre, culorile picturilor vor fi redate cu o acuratețe demnă de talentul dumneavoastră!”
Am sărit ca arsă de pe scaun! Asta era soluția… răsfoirea ultimei oferte Asus își spunea cuvântul. Trebuia doar să lansăm comanda pentru Asus PA246Q și PA236Q. Nu vom avea probleme legate de calibrare, monitoarele fiind calibrate de producător pentru o fidelitate cât mai bună a culorilor afișate. Mai lipsea doar confirmarea practică a calităților.


Următoarele zile au fost un maraton al creativității cu ajutorul funcțiilor noilor monitoare profesionale. Ca să ne convingem de calitate am regizat o mică surpriză maestrului. Păstrând dimensiunile, am printat pe pânză și am înrămat vestitul tablou ce apărea pe materialele publicitare. Surprinderea și uimirea întipărită pe fața pictorului când a văzut “tabloul” expus în biroul nostru, a meritat totul.
„- Măi copii, dar cine v-a dat vouă tabloul meu să-l expuneți aici?... Sper că e intact!”. A fost confirmarea calității muncii depuse, a imposibilului transformat în realizabil, cu ajutorul monitoarelor Asus PA246Q și PA236Q ce acum dominau, prin prestanța lor, micul nostru birou.



Articolul reprezintă etapa 25 a concursului SuperBlog 2011.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu