sâmbătă, 22 octombrie 2011

Cu Aventuria.ro gata oricând de drum şi aventură

Răcoarea înserării şi vântul ce ne bătea din faţă făceau ca dogoarea soarelui de peste zi să dispară în perdeaua fină de stropi ce veneau din prora vaporașului, care ne readucea „cu picioarele pe pământ”. Tulcea! Capătul celor patru zile de aventură și deconectare. Totul se încheia cu urcatul echipamentului pe mașina ce ne aştepta pe digul orașului. În momentul în care am strâns și ultima coardă de asigurare a bagajelor, vraja excursiei se rupse.....


.....Totul începuse cu două săptămâni în urmă, când, “butonând” net-ul, am dat de site-ul Aventuria.ro. Instantaneu adrenalina începu să-mi zvâcnească prin vene. Cu o bază materială de închiriere de peste 50.000 euro și cu peste 3.000 de produse disponibile în magazinul online, Aventuria.ro este cel mai complex centru de închiriere, vânzări echipament sportiv și soluții de transport din România. Întotdeauna, mult visata și planificata “aventură” dunăreano-dobrogeană se termina înainte de a începe din cauza lipsei echipamentului. Prea costisitor pentru o simplă “ieşire” de câteva zile! Acum această problemă era ca şi rezolvată. Tot echipamentul de care aveam nevoie se putea închiria de pe Aventuria.ro. Două săptămâni au trecut pe nesimţite cu planificări, revizuire de trasee, rezervări, contactări de prieteni, analiză meteo, bagaje şi ... iată-ne în ziua mult așteptată, gata de plecare. Pe lângă clasicele bagaje eram dotați, prin intermediul celor de la Aventuria, cu:

- un caiac sit-in dublu
- 2 biciclete MTB
- cutie portbagaj Atlantis 780
- bare transversale şi suport de bicicletă pe cârlig EuroClassic G5

La drum! Plecaţi de cu noapte, dimineaţa ne-a găsit în comuna Greci, punct de plecare în offroad-ul ciclistic, generator de adrenalină dar “storcător” de energie. Traseul planificat prin Parcul Național Munții Măcinului se desfășura pe ruta Greci-Cozluk-Valea lui Jug-Groapa de Aramă-Valea Plopilor-Greci. 16 km de peisaje unice. Acest paradis al biodiversităţii celor mai vechi munţi din România găzduieşte peste 1770 de specii de plante, 181 specii de păsări, 47 specii de mamifere, 1436 specii de insecte, cu peste 900 de specii de fluturi, 11 specii de reptile; 7 specii de amfibieni, reprezentând peste 50% din speciile de floră şi faună ale României! A fost o experienţă ciclistică de neuitat.



Plini de praf şi rupţi de oboseală, noroc cu bicicletele MTB care s-au comportat impecabil, ne-am urcat în mașină cu destinaţia Tulcea. De aici, părăsind maşina și bicicletele, cu caiacul în spate, ne-am urcat pe vaporașul închiriat din timp și care ne-a transportat în lumina unui apus mirific la Mila 23.


Răsăritul soarelui roşu, uriaş, al Deltei, ne găseşte în caiac, vâslind de zor în urma bărcii cu motor a ghidului nostru lipovean. Ne îndreptam spre Pădurea Letea. Alt Parc Național unic. Urmăm traseul, luând-o pe Eracle, până la Lacul Rădăcinos, ieşim în Dunărea Veche–Ceamurlia, vâslim până la canalul Madgearu și tot în lungul canalului până am zărit turla bisericii și acoperișurile de stuf ale caselor din Letea. A urmat un somn adânc al “aventurierilor” de ocazie storşi de energie.


O nouă dimineață în mirifica şi uimitoarea Deltă. Ne deplasăm până la Rezervaţia Letea, cea mai nordică pădure sub-tropicală din Europa. După o frugală masă de prânz pornim, în caiac, spre Sulina. Seara, cu mâinile pline de bășici, zgârieturi și bătături, campăm lângă plajă, aruncându-ne ca niște copii în apa răcoroasă a mării. Un loc unic, în care Dunărea întâlneşte marea, Sulina este una dintre cele mai vechi așezări din România.

Acum, uitându-mă la placa de ieşire din Tulcea îmi reaminteam de unde plecase totul: de la Aventuria. Mulțumită oportunității oferite de ei, un vis devenise realitate: am vizitat cele mai vechi şi cele mai noi forme de relief din România.

Această incursiune a fost scrisă pentru Etapa numărul 9 – SuperBlog 2011.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu