miercuri, 5 octombrie 2011

ASUS SonicMaster sau perfecțiunea sunetului

Acum chiar şi visele pot deveni realitate, un sunet sublim devine adevărata artă

Sunetul unei stele căzătoare, zgomotul unei frunze scuturate din copac toamna, foşnetul firului de iarbă ce însoțește un ghiocel imaculat în prag de primăvară, zornăitul vesel al primelor raze de soare sau cântecul trist al lunii ce abia apare vestind frământarea fără formă a unui întuneric pe cale să cuprindă totul….Închid ochii și sunetele imaginare ale copilăriei mă cuprind uşor, trezind fiori şi sentimente uitate demult într-un colț ascuns al minții. Acum, chiar și gândurile prind formă și conținut, împreună cu visele ale căror sunete îmi mângâie plăcut amintirile.

Eram din nou în locurile primilor pași, împărăția amintirilor copilăriei. Din depărtare, toaca mănăstirii însoțea ritmat un clopot singuratic. Un vânt rece făcea ca brazii dimprejur să fremete a seară, acompaniați de foșnetul continuu al crângului de mesteceni din apropiere. De undeva din negurile înserării, un fluier însoțea mugetul turmelor ce se întorceau de la câmp în acompaniamentul neostenit al greierilor. Era în jur o magie de sunet și culoare cum numai în poveștile copilăriei poţi găsi.

Un șuierat spulberă scurt reveria în care căzusem. Era gata cafeaua, iar filmulețul făcut în vara aceasta pe meleagurile copilăriei și care rula pe noul meu laptop ASUS N55, se terminase demult. Dar atmosfera acelor locuri susținută de sunetele zilelor fără griji, rămase cu mult timp în urmă, mă dusese din nou în acele vremuri. Simțurile îmi fuseseră “adormite”, vrăjite de puritatea sunetului redat impecabil de noul sistem cu care ASUS și-a dotat în premieră noua generație de notebook-uri și anume tehnologia SonicMaster şi sistemul audio Bang & Olufsen ICEpower. Incluzând un software inegalabil de reglaj fin (având scopul de a consolida fiecare sunet) tehnologia SonicMaster poate fi considerată o deschizătoare de drum pentru o nouă eră în tehnologia sunetului, o eră a adevăratului hi-fi pentru notebook-uri.



Așa cum în privința imaginii, tehnologiile 3D ajung ușor, ușor să se interpună în viața cotidiană, pachetul de tehnologii numit simplu ASUS SonicMaster oferă un sunet extraordinar de limpede, cu un bas mai profund, iar amplificatorul special dezvoltat va oferi ascultătorului voci mai puternice, clare și articulate. Datorită colaborării ASUS “Gold Ear” cu firma daneză de cercetare, dezvoltare și design Bang & Olufsen ICEpower ascultătorul se poate bucura acum de un sunet surround inegalabil de la boxele integrate și de la subwoofer-ul extern, această tehnologie făcând din notebook-urile ASUS seria N un hub multimedia fantastic și de invidiat.


Închid din nou ochii și mă las cuprinsă de sunetul scos de vioara vrăjită a maestrului Andre Rieu. Sunt acolo, în sală, alături de mii de spectatori. Acordurile melodiei “The Second Vals” a lui Dimitri Shostakovich mă învăluie iar valul de aplauze care mă înconjoară la sfârșit îmi provoacă o emoție de nedescris.

Noua tehnologie a sunetului introdusă de ASUS e imbatabilă. E 3D-ul în materie de sunet, adus la perfecțiune. Chiar și sunetele imaginare ale copilăriei par a putea fi redate și aduse la realitate cu SonicMaster.

Vocea bunicului înregistrată cu multă străduință și muncă de lămurire cu mulți ani în urmă va putea acum să-mi readucă în memorie vraja acelor momente, ale poveștilor copilăriei, spuse pe prispa casei țărănești de o voce blândă și plină de dragoste, în prag de seară, în timp ce prin fereastra deschisă a bucătăriei se strecura în asfințit miros de plăcinte și scoverzi proaspăt coapte.


Sunetul unei stele căzătoare, zgomotul unei frunze scuturate din copac toamna, foșnetul firului de iarbă ce însoțește un ghiocel imaculat în prag de primăvară...realitate sau imaginație? Cu ASUS SonicMaster nu mai poți ști cu siguranță…

“Fericirea este plăcerea sufletului. O simplă senzație, un sunet, o culoare, dacă angajează sufletul, devine o fericire...” Garabet Ibrăileanu

Mi-era dor să scriu articole pentru SuperBlog. Acesta e primul dintr-o serie de 33, pe care îl înscriu în competiţia SuperBlog 2011.

Un comentariu: