marți, 25 octombrie 2011

AMD DUAL – Tehnologia Breathless

Liniştea camerei celor doi prieteni era perturbată doar de click-urile tastaturilor şi a mouse-urilor. Unul dintre ei începu, la un moment dat, să tragă cu ochiul la “munca” tovarăşului de “suferinţă”.
- Apăi măi Vasi, a ta-i mai rapidă!
- Dacă zici tu, măi Gyuri, aşe o fi!
Mai trec câteva minute bune … aceeaşi activitate…
- Măi Vasi… a ta se vede mai bine!
- Aşe o fi Gyuri, tu ştii mai bine!
Încă o oră de “muncă”...Răbdarea şi curiozitatea lui Gyuri ating cote maxime:
- Amu e clar! A ta-i mai țapănă...aşe nu mai mere! Io mă strofoc aci mai mult decât tine și tu eşti primul tot timpul. Ceva nu-i în regulă, tu ciolești pe undeva...

Calm şi impasibil, Vasi pune mouse-ul deoparte, îşi scoate ochelarii, muşcă pofticios dintr-o bucată de şoric şi încet se întoarce către şogoru’ Gyuri:
- Apăi măi Gyuri, ceva tăt este. No...io folosesc mai nou tehnologia AMD Radeon™ Dual Graphics. După cum văd că ţi se lungește mustaţa, nu înţelegi nimic. No amu, fii atent aci: noua platformă AMD A foloseşte cel mai nou socket FM1 împreună cu un chipset din seria AMD A ‘Hudson’ împreună cu cele mai noi APU construite cu tehnologie de 32nm, primele Accelerated Processing Units din lume ce combină un procesor grafic de mare performanţă compatibil cu DX11 împreună cu un CPU quad-core pe aceeaşi pastilă de siliciu. Utilizatorii pot overclock-a APU-urile din seria A de la AMD pentru a obţine îmbunătăţiri de performanţă faţă de setările standard, obţinând astfel scoruri în 3DMark Vantage (setări Performance) de peste 6000 de puncte.


Tehnologia AMD Radeon™ Dual Graphics permite utilizatorilor: să crească performanţele grafice 3D prin adăugarea la sistem a unei plăci video suplimentare din seria AMD Radeon™ HD 6000 și să se bucure de mai multe cadre pe secundă în cele mai noi jocuri ale momentului, folosind atât puterea de procesare a graficii onboard cât şi a celei dedicate. De-aia maşina mea era mai rapidă, iar grafica mult mai clară.


Cei de la AMD (Advanced Micro Devices) au lansat noua familie de procesoare Fusion, care integrează în spaţiul aceluiaşi chip funcţionalitatea oferită de placa video, chipset-ul plăcii de bază şi procesor multi-core.

Noua serie de procesoare AMD A-Series APU (accelerated processing unit) permite o experienţă vizuală captivantă pentru jocuri și clipuri video HD excepţionale. APU sunt următoarea generație de procesoare ce au în componență atât CPU (central processing unit) cât și GPU (graphics processing unit).

Procesoarele din familia Fusion sunt clasificate în trei categorii, respectiv seria A de procesoare, cu modele quad-core adresate sistemelor notebook și desktop performante, reprezentată de procesoarele: AMD Vision A4 (dual-core), AMD Vision A6 (quad-core), AMD Vision A8 (quad-core + dual-graphics):


Odată cu lansarea plăcii grafice AMD Radeon 6990M şi a recent lansatei serii de procesoare accelerate AMD A-Series (APU), AMD ridică nivelul performanţelor grafice pentru o gamă largă de laptopuri şi segmente de preţ, totodată îmbunătăţind experienţa utilizatorilor prin tehnologii cum sunt AMD CrossFireX şi Dual Graphics (utilizând o combinaţie de plăci grafice AMD Radeon sau o placă grafică AMD Radeon şi un APU AMD). Tehnologia AMD CrossFireX combină puterea a două procesoare grafice pentru a livra performanţe îmbunătăţite şi a permite gamerilor să utilizeze rezoluţii ridicate.



Gyuri se uită lung la Vasi. Impasibil muşcă și el din bucata de şoric și, înainte să-şi reia “activitatea”, zice calm:
- No bine, mă Vasi... Dacă tu zici, aşe o fi... că tu ştii mai bine! Musai să-mi pun şi io, să fie şi a mea așa țapănă ca a ta!
- A, şi-am uitat a-ţi zice...Cei de la AMD au intrat în Cartea Recordurilor atingând cu procesorul octa-core Bulldozer FX, prin overclocking, uimitoarea frecvență de 8,429 GHz.


Acest articol este parte integrantă a concursului SuperBlog 2011.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu