joi, 19 noiembrie 2009

"Transformers redivivus"

Colegii din comisia care va analiza oportunitatea continuării seriei Transformers cu un nou film, se bazează pe mine pentru a lua o decizie înţeleaptă. Ei bine, sunt foarte hotărâtă şi voi spune un DA mare turnării unui nou sequel.

Pe ce îmi voi baza pledoaria?

În primul rând, îmi argumentez decizia bazându-mă pe imensul succes de casă avut de Revenge of the Fallen. Optimus Prime and Co. în doar 19 zile a obţinut în Asia 67 milioane $, doborând recordul de încasări deţinut până acum de Titanic, iar la nivel mondial încasările ridicându-se la peste 709 milioane $ până în prezent, situându-se deja pe locul 30 în Topul Box Office al tuturor timpurilor. Succesul a fost subliniat şi de cele două nominalizări avute deja la ALMA Awards şi Teen Choice Awards, la ultimul câştigând la două categorii.



În al doilea rând, sondajele efectuate în rândul spectatorilor la ieşirea din sală arată dorinţa acestora, într-un procentaj de peste 60% de a vedea o continuare a "Revenge of the Fallen". Sondajul a fost efectuat pe eşantioane reprezentative la nivel mondial, de departamentele de sondaje ale DreamWorks SKG şi ale Paramount Pictures.


De asemenea, un succes imens l-a avut şi versiunea IMAX a filmului şi din această cauză insist ca noul film să aibă obligatoriu şi o versiune IMAX.

Nu în ultimul rând, un punct forte în favoarea continuării seriei stă şi expansiunea impresionantă a industriei jocurilor şi jucăriilor. Tot mai mulţi fani ai lui Optimus Prime and Co. apărând de la o zi la alta. De la jocuri 3D la platforme Wii şi până la jucăriile clasice, de la vârste de 5-6 ani până la adulţii dependenţi de jocurile pe calculator, consumatorii doresc din ce în ce mai mult diversificarea gamei.

Luând în considerare doar aceşti factori, un sequel realizat la aceleaşi standarde înalte, cu o distribuţie pe măsură, nu ar putea aduce decât un nou succes alături de încasări mai mult decât satisfăcătoare pentru producători.

2 comentarii: