luni, 2 noiembrie 2009

Procesorul între utopie şi realitate

Concursul se adresează tuturor elevilor care vor dori să participe la această competiţie-dezbatere ce are ca motto “Noile tehnologii în materie de procesoare şi avantajele acestora”.


Concursul va cuprinde două probe obligatorii:
- Una teoretică, gen dezbatere, în care elevii selecţionaţi în urma unor teste susţinute în cadrul orelor de specialitate, vor susţine în faţa unui juriu un scurt istoric, cât mai concis si tehnic, al evoluţiei din ultimii ani în materie de procesoare, precum şi domeniile de aplicabilitate ale acestora; juriul va fi alcătuit din profesorii de specialitate şi reprezentanţii sponsorului AMD
- O probă practică, în care, după testarea a două sisteme dotate unul cu un procesor dual-core (AMD Athlon dual-core 4800) şi unul cu quad-core (AMD Phenom - singurul procesor quad-core din industrie însoţit de noua DirectX 10 ATI Radeon HD 2000 series) participanţii să dovedească practic avantajele şi dezavantajele celor două sisteme. Concurenţii îşi vor alege singuri aplicaţiile pe care le vor rula (software sau jocuri) cu ajutorul cărora să-şi poată susţine cât mai coerent şi concis aserţiunea.
Pot fi antrenaţi şi elevii care nu participă la concurs, cărora li se poate da posibilitatea de a combate sau susţine, cu argumente clare şi pertinente, demonstraţiile colegilor, în momentul susţinerii probei. Pot chiar vota elevul câştigător, iar dacă se adevereşte prezicerea le-ar putea fi înmânată o Diplomă.

Se vor lua în considerare originalitatea şi inventivitatea prezentărilor, cât şi documentarea cât mai exactă făcută din materialele puse la dispoziţia participanţilor de către AMD.

Premiile oferite sunt trei procesoare AMD de ultimă generaţie. De asemenea, echipamentele (sistemele) pe care se va desfăşura proba practică sunt asigurate tot de către sponsorul AMD. Ocupanţilor locurilor următoare li se pot oferi premii de consolare din partea conducerii şcolii.

Prin aceste acţiuni, AMD doreşte să fie alături de cei tineri şi să implementeze cât mai rapid tehnologiile de ultimă generaţie în rândul consumatorilor din domenii cât mai diverse.

Un comentariu: