miercuri, 25 noiembrie 2009

Kate Connor – speranţa continuităţii

Înainte să-mi încep cariera actoricească în trilogia Terminator Salvation începută cu The Future Begins ar fi bine să văd “cu ce se mănâncă” acest proiect pornit din 1984 şi transformat de-a lungul anilor într-o adevărată instituţie media:

- filme: The Terminator 1984, Judgment Day 1991, Rise of the Machines 2003 şi Terminator Salvation: The Future Begins 2009,
- seriale TV (Terminator: The Sarah Connor Chronicles 2008),
- benzi de desene în reviste de profil,
- romane (unele dintre ele adevărate best sellers),
- o serie impresionantă de jucării şi jocuri mecanice, PC şi video (DOS, Game Boy, Amiga, Sega, Genesis, Game Gear, PlayStation, Nintendo, Mobile Phone, Xbox, etc.).

Ca fapt divers, primele patru filme au "adunat" la box office-uri 1,402,875,064 dolari în întreaga lume.

Seria Terminator este o franciză SF cuprinzând o serie de filme constând în lupta dintre reţeaua de inteligenţă artificială Skynet (cu încercarea continuă de a conduce şi transforma omenirea şi “creatoare” de maşinării de tipul Terminators) şi rezistenţa condusă de John Connors alături de restul omenirii.

Deşi Terminator Salvation fusese anunţat ca o trilogie, producţia celui de-al cincilea film (al doilea al seriei) a fost iniţial oprită deoarece Compania producătoare Halcyon a intrat sub protecţia legii falimentului, aducând astfel îndoiala asupra continuării seriei. Doar în octombrie 2009 cei de la Halcyon şi-au reînnoit drepturile asupra următoarei producţii fiind în prezent în căutarea investitorilor, suma necesară producţiei noului film ridicându-se la peste 60 de milioane dolari.



Acestea ar fi datele cele mai importante asupra viitorului meu „loc de muncă”, date cu care trebuia să mă edific înainte să mă „arunc” în primul meu rol, Kate Connor care, pentru o debutantă poate fi hotărâtor în ceea ce priveşte cariera.

Am acceptat provocarea, rolul potrivindu-mi-se ca o mănuşă. Kate este, într-o lume populată de caractere dure şi prinse într-o luptă continuă împotriva distrugerii, imaginea acelui „ceva” care insuflă speranţă. Este medic veterinar, cultivată (într-un contrast evident cu „constrângerile” punctuale înconjurătoare), îmbinând inocenţa cu perseverenţa şi dorinţa de a vedea o lume eliberată de rău. Fiind situată în mijlocul unui război urât şi nedorit, Kate, prin personajul ei, are îndatorirea de a păstra speranţa vie, întruchipând optimismul atât de necesar acelor vremuri.

Nu este de neglijat nici faptul că în Terminator Salvation: The Future Begins, Kate este însărcinată. Instinctul matern nu ne părăseşte niciodată pe noi, femeile, iar faptul că rolul îmi va da din nou şansa de a retrăi acele sentimente, nu face decât să-mi întărească dorinţa de a-l obţine şi a juca în această superproducţie. Purtătoare de speranţă şi optimism, Kate nu este însă un personaj slab din punct de vedere emoţional. Este hotărâtă, luptând alături şi sprijinindu-l pe John tot timpul, sarcina pe care o poartă întruchipând chiar ideea de viitor, de continuitate a omenirii pe care Skynet nu va reuşi să o înfrângă.
Dacă celelalte personaje luptă efectiv împotriva răului, lupta ei se dă chiar în acest plan al continuităţii şi al speranţei, un plan mai complex decât cel al războiului efectiv, fiind purtătoarea unei viitoare vieţi pure şi inocente.

Kate Connor este un personaj pe care doresc să-l studiez şi să-l joc, am convingerea că mi se potriveşte şi sper să conving juriul, aşa că voi participa la casting cu toată încrederea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu